Friday, 19 April 2013

Kapten Taufik & Cikgu Atiqah

I have drafted below story since December 2012 but I forgot to click the publish button.

Kapten Marek datang London lagi. Kaya sungguhkan orang Malaysia ni. Asyik jalan-jalan dan shopping je. Dulu datang solo, tapi kali ini, dia datang berteman, bersama isteri tercinta, Cikgu Atiqah.


London - Tiqah & Marek jalan berdua je kat London. Kitaorang taknak lah kacau daun orang nak honeymoon. But we went out on Friday night to Harrods for shopping and had dinner at Noodle Oodle. The next day, we went to Bicester Village for shopping again.



Nice - On Monday morning around 5am, we drove to Gatwick Ariport and took flight to Nice. Best and relax when strolling along the beach. Nice scenery in Nice.

Monaco - The next day, we took a bus to Monaco. The fare is only 1Euro for 1 hour journey. Amazing.. Most ladies wear designers handbags & heels while the men drive Ferrari, Austin Martin etc.

On the final day, they went to Paris while Mast & Acap went to Cannes.

Cannes menarik jugak lah. Kesimpulan yang Mast boleh buat, semua tempat ni dekat dengan laut atau kawasan pantai tapi Monaco kawasan dia berbukit, Nice bukit-bukit dan tanah rata dan Cannes lagi banyak tanah rata.

Monaco kawasan orang kaya, nak cari makanan halal pun susah.

Nice macam kawasan 'medium class people', banyak kebab-kebab yang halal. Jadi, asyik makan kebab je lahh.. rasa macam nak termuntah.

Cannes best dan relax. Kat sini kitaorang tak  makan kebab tapi Mast & Acap cuba makan seafood. Harga dia memang jauh berbeza dengan Nice & Monaco. For full course meal for two person, we paid around 54Euro.