Weekend Activities

Dah lame tak update blog.. Nak kata busy, takde la busy sgt.. tapi memang takde mood nak beralam maya ni.. Sorry la to those yang message kat facebook or email.. Bukan sombong taknak reply tapi malas yang teramat.. Sekarang ni Mast banyk abis kan masa catch up tgh drama series kat website TV3.. Epilog Syurga Cinta, best gak..hehehe...

Just nak update activities weekend with the ONE and ONLY my best friend.. sape lagi kalo tak Mr Acap tersayang.. Nanti kalo boring-boring or dah balik Malaysia nnt boleh baca balik..

1. Brighton

Mase ni kami pergi berdua je. Housemate yang lain tgh busy exam, kalo ajak pun confirm taknak. Lagi pun tak plan pun nak pegi. Train ticket pun beli on that day. GBP8.60 per person for return ticket. Journey lebih kurang 30 minutes from East Croydon Station.

Biasalah, kalo pergi berdua, gambar kena ambil sendirilah - tembamnyerr pipi Mast..


Mast lebih suka bergambar.. Tapi mase ni Mast dah nampak gemuk sikit kot..baby dalam perut pun ikut perangai ni.. bila scan asyik nak pandang camera je..siap lambai2 lagi..hehe

Tapi Acap perangai dia memang macam ni lah..Asyik makan jer..atas batu pun sepat tido..nak jadi mat saleh lah konon tu..nasib baik tak kena pijak dengan budak2 yg main kejar2...

Inilah pantai Brighton..tak cantik macam pantai kat Msia.. Lagi cantik Pantai Sungai Tuang kat Melaka yang banyak najis babi.. Pantai berbatu je, untuk buat refleksologi boleh lah.. Environment kat sana best jugak.. Pastu bila dah terasa agak tanned, we all lepak kat shopping mall. Tak ingat lah nama mall tu.

2. Farewell K.Nita @ K Eva's house

K.Nita dah nak balik Msia for good, so we all buat potluck kat rumah K.Eva. Khaliz tak join coz Monday tu dia ade exam. Banyak jugak lah makanan tapi mase tu Mast rasa makan tak kenyang. Ade roti john, ayam percik, nasi ayam, bihun goreng, potato salad, karipap, & macam-macam lah..

We all buat dadih strawbery & laici je mase tu, speciality Zakiah. tapi dapat sambutan jugak lah.. even simple, tapi lain dari yang lain tau..sedap & cantik..hehe

Bila join dengan family-family ni, banyak la budak2.. Ni gambar dengam Qistina, Herry, & Mika..cute-cute budak2 ni.. paling geram kat Qistina yang tembam tu..makan non-stop.

Inilah para wanita yang ade mase hari tu..Nak kenalkan pun ade yang tak ingat name. Tapi best sangat borak dengan K.Diana (yg paling skirt).. mulut bising macam K.Ina. semangat betul bercerita..

3. Sealife, London

Weekend tu (14/08/10) orang-orang Dublin turun Croydon, jalan-jalan cari makan.. Tengok diorang memborong makanan pun boleh jadi kenyang. The next day jalan-jalan kat London dengan Aizah, Kirk & Yusniza (baru je kenal ari tu).

Sempat jugak nak bergambar depan London Eye ni. Dulu ade gak gambar 2 orang kat sini before kahwin (3 years ago) - perut Mast dah nampak dah.

Ticket is GBP18.00 per person, but we got 2 for 1 and another free ticket. Nasib baiklah free, kalo tak rugi je.. tengoklah apa yang jadi jap lagi, tak berbaloi beratur panjang2 masa nak masuk. Overall, aquaria kat Msia dua kali lagi best kot.

Ikan-ikan sama je kot kat semua tempat. Bila tengok ikan pari ni rasa geram sangat. Kan best kalo boleh tangkap sekor buat pari bakar dgn air asam & masak asam pedas (letak lada hitam sikit & daun kesum).. sedapnyerrr.. terasa kecur air liur nak makan lauk yang best-best & ikan fresh. Kat sini ari-ari makan ayam jer.. boring!!


Jeng jeng jeng..tengoklah gambar Mast sebelum & selepas masuk.. inilah yang terjadi.. tak sampai separuh tour dalam akuarium tu, Mast dengan Aiza dah buat hal.. Both of tiba-tiba rasa mabuk yang teramat sangat.. First time Mast rasa macam tu since Mast pregnant.. tambah lagi dgn suara budak2 yg berlari-lari.. Mummy, pish pish!!! Masa tu Mast rasa nak campak je semua budak2 bagi jerung makan..dahsyat tak?? Memang rasa kaki tak jejak bumi & mata tak boleh buka langsung... kat tepi tu jugak Mast duduk tak hiraukan orang lain.
Memang tak enjoy la hari tu... Tapi mase nak pegi tu, Mast yang paling happy sgt & beriya-iya nak masuk.. kesian suami-suami kami, tak sempat nak tengok ikan, terpaksalah ikut kerenah isteri masing-masing

Next entry, Mast update lagi weekend activities, banyak gambar yang upload lagi. Lepas ni nak update blog Hj Jani lak. Mast ade entry khas buat Rapek gak nanti..

Comments

  1. suke akak nengok perut mas da membesar...

    SUKEEEE :)

    ReplyDelete

Post a Comment