Gardening 2011 @ GSR

Entry ni khas untuk Rapek.. confirm rindu zaman ni kan?
Last year 3 ladies with a man but this year 6 men with a lady..
Last year Rapek mando, this year, Mast yang jadi mando & camerawoman..

This time Khaliz join and ade 4 pekerja import..
Before story about this year activity, nak flash back activity last year dulu..


Last year punya hutan takde lah teruk macam this year..

Qina tukang sape, Rapek cabut pokok yang besar2, Mast & Zakiah tolong masukkan rumput2 dlm plastik..Ingat lagi, mase ni jumpa banyak siput.. gelliiii


Lepas abis keje, duduk rehat sambil minum tea & makan keropok ikan..

Then, praktis main golf..hehehe..kelakar lah... ehh, macam sama lah...


This year, before start gardening, the guys ni poyo main golf jugak lah.. Khaliz & Airil pegi New Addington, Mast & Acap pegi Wing Yip beli groceries.

Keje-keje started from this area.. Mr & Mrs Malik supply banyak sangat equipments.. barang kita yang dulu semua dah ditimpa rumput & hutan belantara..


Macam-macam khazanah jumpa.. Pagar rumah ni pun dah macam nak roboh kena panjat lalang..

Wow, Dr Airil pun joint skali.. tengoklah ape yg die pakai..baju Lacoste, kasut Bally, belt Fendi, wallet confirm LV.. takpelah, yg penting semangat buat keje...


Khaliz leads the guests buat keje.. Mast tengok Apis lagi banyak diri tegak macam tu dari buat keje since start tadi..hehehe..curi tulang ke??


Dah nampak terang kat area tu.. this time hard work jugak lah coz banyak duri & pokok besar2..


Tapi tak buang dalam plastik pun..Mr Malik cakap, bakar je.. diorang ni bukan bakar rumput tapi bakar surat khabar jer..minyak dah abis satu botol tapi api tak nyala jugak.. semuanya fail!!


Selesai sudah activity menebas belakang rumah.. this time tak boleh lah nak menjamu selera coz dalam bulan Ramadhan.. jap lagi boleh buka puasa.. arini Qina yang masak..
Alaa...cianyerrr..kaki Acapku luka terkena duri.. luka tak sampai 1cm, tapi kecoh je lebih...manja sangat...

Ok, inilah supervisor ari ni... tak buat keje pun, sekadar menyibukkan & menceriakan suasana.. Next year tak tahu lagi.. may be takde kot aktiviti macam ni.. Mast& Acap plan nak pindah rumah..Zakiah nak cari rumah.. Tak tau la kalo Khaliz nak stay dengan new comers (kalo ade lah).. Nanti dah takde family GSR..

Comments