Still Can't Believe It....

Masih terbayang-bayang lagi what I have witnessed last night...
Jantung still dup dap kencang ketakutan..
Lutut masih rase menggigil..
Tido malam pun termimpi-mimpi..
Sangat menakutkan..
Ingatkan dalam TV / movie je ade benda macam tu...
Kenapalah manusia ni tak bertamadun..
Tak layak UK dikategorikan sebagai develop county kalo rakyat sendiri still tak bertamadun..

Last night,while I was sleeping, around 12a.m. I was awake by a very loud sounds outside my front door..
Something like fireworks, gun shoots, cars engine and males' voice running outside..
Sambil menahan kesakitan kepala yang berdenyut-denyut, I peeped out from the window..

Believe it, what I saw???
A group of white males were attacking / banging / breaking Mr Malik's car..
Another group (around 3 people) running towards our house and banging my next door neighbour front door..
Abis pecah semua.. cermin kereta depan/belakang/kiri/kanan, semua pecah..
Siap simbah acid lagi..

Ape yang paling scary, they saw me looked at them from upstairs..and shout at me..
Khaliz went out to see what happened and noticed that they already in front of our house with a stick..
He tried to escape and Acap felt down nearby the stairs..
I was shouting Acap's name from upsatirs and still not sure what was going on..
Its happened so fast..I think, they will come again and attack other houses..Macam serangan kat Afganistan!!

A few hours after this incident, Khaliz told Acap that another house in Greenside Road (nearby Tesco) was attacked. Tak tahu lah betul tak news dari Khaliz ni, semalam dia masuk rumah lambat. Mast tak bagi Acap keluar.. Takut..

A few weeks ago, Qina saw a car purposely hit another car in front of our house and run away..

Last month, around 3a.m. I saw a group of people and police chasing a man in front of our house. Mungkin kejar pencuri kot.. padan muka kena pukul..

And yang masih segar dalam ingatan, a few months ago (29th March 2010), rumah kami sendiri diserang pencuri..habis barang-barang kena kebas..dah lah kami tak berharta kat sini..

Crime rate kat sini sangat tinggi.. Nak ambil insurance pun mahal..no wonder la kalo jalan pegi office ade kereta yang pecah..kalo kes bunuh-bunuh / tembak-tembak & orang ni mati dah jadi perkara biasa..TAk tahu ape nak jadi..

Malam tadi, apa yang paling buat jantung Mast nak gugur, bila Mast bangun, Acap takde kat sebelah..Mast ingat Acap pun dah kena attack kat luar coz biasanya dalam kul 12 or sementara nak tunggu subuh, Acap akan pergi luar rumah (hirup udara yang tak berapa segar & merangsang process penghadaman..hehehe).. Alhamdulillah, semua dalam rumah ni selamat..

Bila bangun pagi, Mast notice ade benda yang kelakar.. Acap tido peluk kayu golf.. biasanya peluk Mast or Pooh.. hehehe..comel lah awak!

Hopefully kami semua akan sentiasa dilindungi.. Benda-benda yang jadi ni buat Mast tak sedap hati lah nak duduk sini... nak pindah pun tak tahu kat mane..

YA ALLAH, LINDUNGAILAH KAMI DARI PERKARA PERKARA JAHAT...
BERILAH KESELAMATAN KEPADA KAMI DI DUNIA DAN AKHIRAT...
PELIHARALAH KESEJAHTERAAN KAUM KELUARGA KAMI YANG BERADA JAUH DARI KAMI...
HANYA KEPDAMU KAMI BERSERAH..
AMIN YA RABBAL ALAMIN

Comments

  1. la.... scary nyer mast... baca ayat kursi byk2 dear, semoga sentiasa dilundungi oleh Nya

    ReplyDelete
  2. mast, scary nyer kt dgr...
    amalkan baca dua ayat dari akhir surah al-Baqarah, sesiapa yang membacanya maka cukuplah baginya daripada mengadakan qiamullail @ kedua-duanya akan menjaganya dari segala kejahatan dan perkara-perkara yang tidak disukai...
    jaga diri yer mast :)
    semoga ALLAH lindungi setiap hamba2NYA

    ReplyDelete

Post a Comment