Gigi & Wana

Guest: Gigi & Wana
From: Kuala Lumpur, Malaysia
Period: July 2010 (tak ingat exact date)

Seperti biasa, kalo ade orang datang cuti dari Malaysia, Acap akan jadi pemandu pelancong..
Kalo datang London ni, mane lagi tempat nak pegi? Macam biasalah, London Eye, Parlimet, Tower Bridge, Buckingham Palace, Madame Tussaud, Emirates, shopping kat Oxford st.

Tapi Gigi ni pelik sikit, sangatlah tak independent.. Kalo dia datang sekali lagi, Mast rasa confirm tak lepas nak jalan sendiri. Hari-hari Acap kena teman. Kalo Acap tak kuar, dia pun tak kuar lah.
Nak jalan sendiri kat Croydon pun takut..hehehe
Mast tak banyak sangat spent mase dengan diorang..coz keje.. mase weekend je bawa diorang pegi Portsmouth, Purley Way & carboot (semangat betul diorang shopping kat carboot - kalo boleh nak sewa lori angkut barang). Plan asalnya lain. tapi ade sebab2 yg menghalang, so kena tukar plan.

Best jugak la shopping kat Portsmouth.. Mast takde la shopping banyak; 7 pairs shoes (Clarks) & 1 pair sandal (Hush Puppies), 5 tops & 1 pant (Next), 3 pairs kids shirt (GAP), 1 sunglass (Calvin Klien), 1 shawl & bracelet (Assesorize).. tak beli handbag pun :( tengah tunggu bag channel dari Acap..haha

Train ticket pun murah jer, 11pound per person, lebih murah dari guna rail card coz kitaorang beli group ticket. Ape lagi nak cite hah? Takde idea lah..Layan je lah gambar-gambar ni..


Kat Pintu masuk..tapi gambar ni ktorang ambik mase nak balik..still ramai orang event dah kul 7.00p.m.



Muka Acap yang masam coz tengah panas..lagi panas bila sunglass Rayban dia baru hilang..cian dierr..takpe, nanti Mast beli yang baru k..


Mast yang sentiasa happy bila dapat ice-cream & shopping :) The easiest way to make me smile..hehe

Lunch makan bihun goreng jer..sanwiches dah habis waktu dalam train..selalunya bila keluar confirm bawa bekal..tak makan yang best-best pun..nak saving..hehehe

Makan ice-cream pun share..sharing, caring, loving and the most important, saving..hehe

Best gak lah kat sini..banyak activities lain yang menarik selain shopping.. Sekrang ni Gigi & Acap tengah main lumba kapal.. tapi dua-dua punya kapal tak gerak.. membazir 2pound jerr..

Dah tak larat nak shopping lagi..sudah keletihan.. berehat sebentar dengan Nachos & drink yang tak ingat name dia (but buy 1 free 1) - memang saving gile-gile mase ni

Lupa lak nak kenalkan..inilah Wana & Gigi..mase ni Wana dah 6 bulan..banyak gak lah barang baby yang diorang borong..

Yang ni, loving couple yang sangat comot..pakai selipar jepun RM2 je..

Masa ni dah nak balik..dah dekat pukul 8.00p.m. tapi hari masih terang lagi..

Bila dah dapat sunglass baru, abangku senyum tak putus-putus. Mula-mula jual mahal, taknak beli apa-apa..Nak cari spec yang sama gak.. Nasib baik dapat yang berkenan dihati..hati pun senang
OK, dah abis cerita..nanti sambung cerita lain lak..

Comments