Blog Review

second day without him at home.. normally, when I came back from office, there is somebody waiting for me in the room with food..

today, i just had maggie while reviewing a few blogs randomly - tak kenal pun tapi just klik-klik je.. In summary, every person has his/her own style / preference / story. But most entries are typical.

- yang dah kawin lebih cenderung cerita pasal anak
- yang still student, ayat diorang agak ntah ape-ape (may be mast dah tua & tak faham their language)
- ade yang suka post news (copy & paste from other website) - banyak jugalah entries yang sama
- ade yang suka main masak-masak & pelbagai resepi
- ade yang sangat informative but definitely not from their own resources
- ade yang jual-jual
- ade yang cerita pasal agama - insaf gak bila baca
- ade yang suka gosip-gosip artis / politicians
- tak ramai pun yg cerita pasal market / ekonomi & education

Mast punya blog ade konsep ape? Tak de ape-ape pun. I will only write when I am alone or depends on my mood. Kalo marah & geram, I can write non-stop. I think, this is the best way to release it apart from shopping :)

In term of layouts and presentation, semua orang memang creative. Macam-macam ade. Tapi kadang-kadang macam semak & menyusahkan reader. Banyak sangat benda yang pop out. Kalo girls' blog, terlalu gurly and moms' blog too much kids' photos. But this is personal preference and they enjoy themselve. Tapi Mast paling tak suka blog yang ade lagu-lagu. Macam tak boleh fokus nak baca.

Mast punya blog takde ape-ape pun. I don't have many followers but I got families yang mengintai dibelakang tabir. I just want them know my story and life here - rindunya nak balik Malaysia.

Dalam banyak-banyak blog, Mast paling suka blog kak apid coz ade cerita awang tenits. At least terubat gak rindu. Nak tahu sape kak apid??? Look at the top right of this page...

OK time to stop writting. He's already home :)

Comments

  1. wahhhh suke blog akak ker??? weeeeeeeeeeeeeee~~

    dear , besaq sgt ke suppliment akak kirim tue ??? ,, cam tu cucuk masuk dalam air je lar.. kang susah lak nk telan .. kekekke

    ReplyDelete
  2. teramat lah besar..mast dah beberapa kali trial nak makan ubat tu tapi confirm muntah balik..membazir jer..tadi baru je dpt telan satu.. tu pun rasa mcm tersangkut kt tekak.. nway, thanks..nnt mast cuba mkn lagi..next wed ade appointment utk scan..dah boleh tahu lelaki / perempuan? smlm Dr ckp dah 12 weeks

    ReplyDelete

Post a Comment