dah tak tahan...

Tensionnyerrrr.. since hari isnin mast tahan sakit..semunya sakit dan serba tak kena..nak study pun tak boleh..hari-hari balik keje sharp 5.30p.m. manager mast pun dah tanya kenapa mast balik awal. biasanya confirm pukul 6.30p.m. ada kat ofis lagi.

perut sakit sangat.. bila makan rasa sangat pedih and tak boleh makan banyak, mesti rasa macam nak muntah balik. kalo muntah pun, keluar angin & air jer. sakit trakea. perut lapar & pedih minta diisi tapi tak boleh masuk makanan. Ari-ari mast asyik minum milo jer. at least 5 mugs.

belakang pun sakit..tak boleh duduk lama sangat. rasa macam nak tercabut pinggang. tak tahulah sebab apa. mungkin pasal ulang alik naik bus pegi kelas minggu lepas. next week mast rasa macam nak naik train je. tapi mahal lah.

kepala pun sakit jugak..rasa bedenyut-denyut dan macam nak pecah. kadang-kadang rasa pening dan berpusing-pusing.

satu badan sakit. bila bangun tido, sakit dia Ya Rabbi tak boleh nak kata apa. tapi mast kena kuatkan semangat jugak lah nak pegi keje. mast tak tahan kalo asyik macam ni. dah tiga hari tak study. ari-ari mast tido awal. risau jugak, exam dah nak dekat ni. mast tak tahan la macam ni.

macam-macam ubat mast dah makan. bilik ni dah bau minyak angin. ari-ari sapu minyak angin. siang malam makan panadol. mast dah tak tahan. semalam pegi buat appointment nak jumpa doctor. tapi earliest date will be next wednesday. tak bagus betul NHS system kat sini. sabar dan tahan je lah.

tapi mast tak tahan. mast lapar. tiba-tiba rasa macam nak makan ikan duri masak asam tumis dengan lada hitam atau ikan pari masak asam tumis isi daun kesum. ikan terubuk pun jugak. rasa macam dah meleleh air liur. takpelah, tunggu setahun lagi kita makan. OKAY??

So, banyak-banyaklah bersabar dan kuatkan semangat.

Comments

  1. dear,

    sume sakit2 tu akak ade masa 2 minggu farrihin dalam perut akak!!!

    gi check dear... maybe good news!!! :)

    ReplyDelete
  2. dear , akak x bleh nk concentrate nk wat keje ... masih terkenang2 baca blog mast.. dear ... do me a favor .. buy pregnancy test :)

    ahahahahah...

    ReplyDelete
  3. ngah, call kalo nak tau berita gembira.. hehehe -aboy-

    ReplyDelete
  4. waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa i knew it i knew it... tu la.. org da cakap da........

    im soooo happy today!!

    ReplyDelete

Post a Comment