Sunday, 11 April 2010

YO! Sushi

JOM MAKAN!!!


Acap kalo diajak makan, tak pernah cakap NO.
Mula-mula malas tapi bila nak balik rumah, baru nak ajak makan lagi.
Semalam kami lunch di YO! Sushi at Centrale in Croydon. Kalo nak cuba, boleh la pegi.
YO! Sushi
House of Fraser
Centrale Shopping Centre
21 North End Rd
Croydon CR0 1TY
T: 0208 181 4495
Opening Hours
Mon - Tue: 12noon to 5.30pm
Wed: 12noon to 6pm
Thu: 12noon to 7.30pm
Fri - Sat: 12noon to 6pm
Sun: 12noon to 4pm
Last orders 1 hour before closing time

* sebelum pegi, boleh print voucher kt website ni:-

Mula-mula macam give up jugalah sebab kena beratur nak dapat seat.Tapi bila dah makan, tak ingat nak balik. Nasib baiklah Mast ada dan boleh control diet Acap. Kalo tak, mahu sampai sepuluh plates kami makan. Menu atas 'conveyer belt'tu memang menarik especially siapa yang suka makan raw salmon & kalo meat tu halal. Kami banyak order hot menu je:-
- Hairy Prawns 1 plate
- Prawn Katsu 3 plates
- Salmon Teriyaki 1 plate
- California Roll
- Prawn
- Dan beberapa plates yang tak ingat nama.
Total for the meals for two person is more than £30.00 (boleh beli handbag satu kat ALDO.






Lepas makan, YO! Sushi, kami plan nak makan desert kt tempat lain tapi Acap decided to take away Aunty Ants. So, we bought 3 seats (2 Almond & 1 Cinamon) - OMG we are FATCATS couple!!

Nak ditambahkan cerita lagi, before taking bus home, we went to Starbuck & bought a Caramel Frappuccino Coffee base (small glass) for Qina but somebody cut our turn & took our drink. As a compensation, the staff give us Large Glass Caramel Frappuccino for Free. HEHE..

So, moral of the day:-
- Makan jangan sampai membazir & berhenti sebelum terlalu kenyang.
- Berusaha cari makanan yang HALAL ditempat orang.
- Sentiasa bersabar dalam apa jua keadaan, Insy'Allah, ade ganjaran lain.

-END-

1 comment:

  1. perkhhhhhhh........ more 30 pound??? rm150 weiiii

    ReplyDelete