Patah Tumbuh Hilang Berganti

Apakah dosa kami?
Kenapa kami diuji sedemikian?
Arrghhh sangat marah & sedih...
Kalaulah dapat budak hitam tu, rasa macam nak cincang-cincang je.
Takpelah, sabar je dgn ujian Allah & jangan salahkan Qdak & Qadar Allah & sekarang ni bukanlah mase untuk ber'kalau'.

On Monday, 29th March 2010, dua orang budak hitam telah pecah masuk rumah kami.
Untung jugalah hasil rompakan mereka pada hari itu.
Apa yang hilang?

1. Acap's SONY PS3 (including CD Games)
2. My 2 months SONY VAIO Laptop (Pink)
3. Acap's HP Laptop
4. My light blue SONY Camera
5. My scholl bag
6. Zakiah's FTEC Laptop
7. Qina's LG Pink Laptop
8. Qina's LG Pink mobile phone
9. Zaggy's SONY Camera

Nasib baiklah takde orang kat rumah mase kejadian. Yang hairannya, takde kesan pecah masuk langsung. Dan jiran sebelah nampak dua orang budak hitam keluar and lari dari pintu depan. Kejadian berlaku lebih kurang 4.45p.m.

Malam tu, Forensic datang buat siasatan tapi tak dapat apa-apa bukti.
Polis datang the next day untuk ambil statement. Hari tu semua orang datang ofis lambat. Agak kecoh jugalah satu ofis sebab the main issues is; we all are not covered by insurance. So, everything gone and cannot be replaced!!

Tapi takpe, PA&MA kan ade. Duit gaji bulan ni pun terpaksa dikorbankan juga. Nampak nya kena ikat perut la this month. Bukan bermakna tak makan tapi ikat perut tak boleh nak shopping handbag, kasut & baju....huhu...sedihnya.. Ade sape2 nak sponsor?

Sekarang ni dah ade yang baru
1. White SONY VAIO Laptop
2. Black Acer Laptop
3. Purple NIKON Camera

Excited sangat dapat camera baru ni. Tapi taklah excited sgt dpt WHITE SONY VAIO ni. Sekarang ni budget tgh constraint. My next aim are:-
1. SLR Camera
2. Pink Dell Laptop + Pink Wireless Mouse(yang kecik & ringan)
3. D&G Shoes for Acap
4. A designer handbag for myself (brand rahsia :))

Kesimpulannya, janganlah kita tangisi benda yang dah tak ada. Cepat-cepat lah cari pengganti & try to make yourself happy. Entah betul ke tak nasihat Mast ni. Bak kata Acap, main belasah je. Tapi, kata Mat, takpe yang penting confident.

Comments

  1. mast ... da beli laptop baru??! yea...

    huhu.. betul2 PA &MA kan aderrr .. kekekeke

    ReplyDelete

Post a Comment