Nasib Baik Menang...

Hari ni ade match MU vs Spurs.
Acap semangat sangat nak tengok, sampai breakfast pun makan sikit.

Acap semangat search kat internet cari channel yg ade football.
20 minutes mencari, hasilnya tetap mengecewakan.
Tak guna ade TV besar tapi tak boleh nak tengok match.
Maklumlah, kami ni student, tak mampu nak subscribe SKY sport.
Nak tengok live kat studium lagi lah tak mampu.

OK, jom ikuti apa yang berlaku seterusnya....



Bila dah dapat satu channel, streaming sangat lah slow.
Mast asyik keluarkan perkatan yang sama jer.
'Dah lah tu syg, MOVE ON jer lah. Baik sambung study'
Tapi Acap masih tetap berusaha & sabar menanti.



Dugaan masih tidak berakhir. Tiba-tiba internet pulak disconnect. Kenalah dia repair connection. It took few minutes jugak lah.



Bila dah OK, sambung balik tengok match tadi tapi MU dah leading. Terlepas lagi tengok sape yang score tapi. Acap tak puas hati.
'Tapi takpe lah, penalti jer kan?? MOVE ON syg'



Nak ditambah bengang di dada, Spurs pulak score.
'Takpe lah, adat permainan, MOVE ON syg'



Finally....apa yang ditunggu-tunggu...



3 - 2 (MU; Giggs(2) & Nani(1) - Spurs; King(1)). OKlah, nasib baik menang. Kalo kalah, mood Acap pun akan tunggang terbalik (muncung dia boleh sangkut baju..hehe), Mast jugak yang susah. Lepas tu dia mengofferkan diri nak kemas bilik.


Thank you sayang.. Lepas ni Mast masak untuk awak. Tapi masak Maggie je lah (makanan wajib bila weekend).

Comments

Post a Comment