Thursday, 30 December 2010

Boxing Day 2010

Hello..
My name is Muhammad Danish Aniq
I was born on 7th December 2010
Actually, my brith date supposed to be on 26th December 2010
My Atuk (Melaka) said, I have to wait until 27th December, so we can celebrate our birthday together.

However, I decided to come out earlier because:
1. My mummy do not have to walk on ice to work while I was still inside her tummy - it was too dangerous for us
2. My mummy can take maternity leave earlier and have a rest at home
3. I can watch my daddy taking his exams
4. My daddy could be independant by taking care my mummy without any assistant from my grandparents.
5. The most important thing, I can follow my Atuk & Wan shopping at Oxford Street on the Boxing Day

On the Boxing Day, I am the youngest person on the Oxford Street..
Mummy and Daddy did not shop anything for me..
That day was my first day facing with too many people..


At Croydon train station before heading to Oxford Street


With Atuk & Daddy in the tube


We are at the Oxford Street

video

Danish & Mummy waiting at the Starbuck

The next day, Wan, Atuk & daddy went to Westfield for shopping again but I stayed at home with mummy.. So, I proved to them that I'm strong enough for shopping.. So, they brought me out at Croydon town centre for shopping.. but there was still nothing for me.. I am waiting for mama to come to London..I want to go shopping with mama at Portsmouth.. I want to play with abang farihin

video

Saturday, 6 November 2010

Zaman Dolu-Dolu

Actually, I'm trying to edit video for Afiq but macam kekontangan idea..
Cari punya cari, folder by folder, suddenly, I found this video..
Our wedding inviation video..

Rindu jugak mase zaman single-single dulu..
Zaman pegi holiday together..
Zaman naik flight every month - ulang alik Dublin & London / Nottingham
Zaman Acap yang tak terurus..
Zaman berwebcam..
Zaman merajuk & bill phone melambung tinggi..
Zaman kaya & pembaziran :)

Sekarang ni dah lain dah our rutin..
Next year akan lagi lain..
Time flies so fast..
Any, syukur alhamdulillah, dengan segala kurniaan Allah..
May tomorrow will be better than yesterday..
Amin..


video

Goodby Afiq

First of all, sorry to Hasbe
This video was recorded for Afiq's farewell and tak sempat nak edit lagi..
Hasbe, nnt tolong edit, and post edited version to us OK :)


video

Thursday, 28 October 2010

When Midnight Without Him..

It almost 4.00 a.m.
I was awake since 2.00 a.m.
Ntah kenapa tak boleh tido.. Esok kat office sure letih..

Normally, every night, Mast akan bangun for a cup of milo and two pieces of biscuit..
Who will make it for me? Obviously Acap..
But this week, Acap dah tido macam normal people..
So, every night Mast kelaparan and keseorangan.. Minum milo kotak jerr sorang-sorang..
(Aku merinduimu.. ting tong..hehe)

Dah lama rasanya tak update blog, and baca blog orang..
Facebook pun sometimes jerr.. Sekarang ni seriously takde mood untuk beralam maya..
Too much things to do and too much things to think..
Too much pressure with current environment..
Especially masalah rumahtangga..
Not my rumahtangga but our rumahtangga..
Lepas satu, satu masalah yg timbul..
Rasanya ramai yang dah tahu & isu ni dah tersebar luas - UK & Malaysia
Ni semuanya berpunca dari dunia alam maya ni lah..
Ntah mane hilangnya rasionalism & professionalism..
Masing-masing ikut emosi..
Rasa tak sabar sangat nak hidup dalam rumahtangga sendiri..

Ni tak termasuk lagi health problem..
Dulu, people I hate and scare the most was doctor gigi..
Rasa nak tercabut jantung bila nampak van doctor gigi datang kat sekolah..
Now, I hate to see doctors and consultants.. Ade je masalah bagi diorang eventhough I don't have any problem..
Tak boleh ke enjoy the life and make the life easy..

Ntah ape lah yang bebel tengah-tengah malam ni..
Actually Mast lapar, boring & tak boleh tido..
Sepatutnya bangun buat tahajud mengadu pada Allah, tapi mast membebel sorang-sorang..
OK, muhasabah diri & mari solat subuh..

-End-

Tuesday, 31 August 2010

Rambutan oh Rambutan

Hari tu lepas tengok gambar K.Imah & Mak Kenit pegi dusun Mak Lang, macam teringin sangat nak makan rambutan dengan mangga kat dusun tu.. Two years ago, Mast pegi petik sendiri & panjat pokok sampai ke pucuk.. this year tengok gambar je lah..


Mast memang suka sangat makan rambutan muda.. Dulu nenek selalu marah coz tak sempat nak tunggu buah tu masak.. Arwah nenek busu rajin gaitkan rambutan utk ktorg..


Last week, mase Acap pegi Bayswater, Mast kirim beli rambutan dengan betik..biasanya makan yang dalam tin je.. Bila dia bawa balik, terkejut Ya Rabbi Mast tengok harga dia.. Nak makan pun telan air liur..macam makan duit jerr.. Terkejut tak harga rambutan utk 6 biji is GBP2.40???? Nak dekat RM25 kat Malaysia.. kat Malaysia, seikat pun boleh dapat RM5 jer. Kalo pokok belakang rumah tu, tak pandang langsung, sampai hitam buah atas pokok..


Rambutan from Thailand = GBP2.40


Harga betik kat sini pun boleh tahan gak.. satu biji nak dekat GBP7.00.. melampau betul!!!.. Bila Mast bagi tau mak, mak gelak je.. Mak cakap, kat belakang rumah, betik terbiar jerr.. burung jer yang makan..



Tak tahu lah betik ni from mane?? Knape lah mahal sangat?? Ade tak kat Malaysia sebiji betik harga almost RM30??

Lepas ni Mast nak start bercucuk tanamlah kat sini.. Tapi bila balik Malaysia nnt, confirm, tak pandang pun betik dgn rambutan..Kat sini ni tekak ni mengada2..

Saturday, 28 August 2010

Gardening 2011 @ GSR

Entry ni khas untuk Rapek.. confirm rindu zaman ni kan?
Last year 3 ladies with a man but this year 6 men with a lady..
Last year Rapek mando, this year, Mast yang jadi mando & camerawoman..

This time Khaliz join and ade 4 pekerja import..
Before story about this year activity, nak flash back activity last year dulu..


Last year punya hutan takde lah teruk macam this year..

Qina tukang sape, Rapek cabut pokok yang besar2, Mast & Zakiah tolong masukkan rumput2 dlm plastik..Ingat lagi, mase ni jumpa banyak siput.. gelliiii


Lepas abis keje, duduk rehat sambil minum tea & makan keropok ikan..

Then, praktis main golf..hehehe..kelakar lah... ehh, macam sama lah...


This year, before start gardening, the guys ni poyo main golf jugak lah.. Khaliz & Airil pegi New Addington, Mast & Acap pegi Wing Yip beli groceries.

Keje-keje started from this area.. Mr & Mrs Malik supply banyak sangat equipments.. barang kita yang dulu semua dah ditimpa rumput & hutan belantara..


Macam-macam khazanah jumpa.. Pagar rumah ni pun dah macam nak roboh kena panjat lalang..

Wow, Dr Airil pun joint skali.. tengoklah ape yg die pakai..baju Lacoste, kasut Bally, belt Fendi, wallet confirm LV.. takpelah, yg penting semangat buat keje...


Khaliz leads the guests buat keje.. Mast tengok Apis lagi banyak diri tegak macam tu dari buat keje since start tadi..hehehe..curi tulang ke??


Dah nampak terang kat area tu.. this time hard work jugak lah coz banyak duri & pokok besar2..


Tapi tak buang dalam plastik pun..Mr Malik cakap, bakar je.. diorang ni bukan bakar rumput tapi bakar surat khabar jer..minyak dah abis satu botol tapi api tak nyala jugak.. semuanya fail!!


Selesai sudah activity menebas belakang rumah.. this time tak boleh lah nak menjamu selera coz dalam bulan Ramadhan.. jap lagi boleh buka puasa.. arini Qina yang masak..
Alaa...cianyerrr..kaki Acapku luka terkena duri.. luka tak sampai 1cm, tapi kecoh je lebih...manja sangat...

Ok, inilah supervisor ari ni... tak buat keje pun, sekadar menyibukkan & menceriakan suasana.. Next year tak tahu lagi.. may be takde kot aktiviti macam ni.. Mast& Acap plan nak pindah rumah..Zakiah nak cari rumah.. Tak tau la kalo Khaliz nak stay dengan new comers (kalo ade lah).. Nanti dah takde family GSR..

Tuesday, 24 August 2010

Weekend Activities

Dah lame tak update blog.. Nak kata busy, takde la busy sgt.. tapi memang takde mood nak beralam maya ni.. Sorry la to those yang message kat facebook or email.. Bukan sombong taknak reply tapi malas yang teramat.. Sekarang ni Mast banyk abis kan masa catch up tgh drama series kat website TV3.. Epilog Syurga Cinta, best gak..hehehe...

Just nak update activities weekend with the ONE and ONLY my best friend.. sape lagi kalo tak Mr Acap tersayang.. Nanti kalo boring-boring or dah balik Malaysia nnt boleh baca balik..

1. Brighton

Mase ni kami pergi berdua je. Housemate yang lain tgh busy exam, kalo ajak pun confirm taknak. Lagi pun tak plan pun nak pegi. Train ticket pun beli on that day. GBP8.60 per person for return ticket. Journey lebih kurang 30 minutes from East Croydon Station.

Biasalah, kalo pergi berdua, gambar kena ambil sendirilah - tembamnyerr pipi Mast..


Mast lebih suka bergambar.. Tapi mase ni Mast dah nampak gemuk sikit kot..baby dalam perut pun ikut perangai ni.. bila scan asyik nak pandang camera je..siap lambai2 lagi..hehe

Tapi Acap perangai dia memang macam ni lah..Asyik makan jer..atas batu pun sepat tido..nak jadi mat saleh lah konon tu..nasib baik tak kena pijak dengan budak2 yg main kejar2...

Inilah pantai Brighton..tak cantik macam pantai kat Msia.. Lagi cantik Pantai Sungai Tuang kat Melaka yang banyak najis babi.. Pantai berbatu je, untuk buat refleksologi boleh lah.. Environment kat sana best jugak.. Pastu bila dah terasa agak tanned, we all lepak kat shopping mall. Tak ingat lah nama mall tu.

2. Farewell K.Nita @ K Eva's house

K.Nita dah nak balik Msia for good, so we all buat potluck kat rumah K.Eva. Khaliz tak join coz Monday tu dia ade exam. Banyak jugak lah makanan tapi mase tu Mast rasa makan tak kenyang. Ade roti john, ayam percik, nasi ayam, bihun goreng, potato salad, karipap, & macam-macam lah..

We all buat dadih strawbery & laici je mase tu, speciality Zakiah. tapi dapat sambutan jugak lah.. even simple, tapi lain dari yang lain tau..sedap & cantik..hehe

Bila join dengan family-family ni, banyak la budak2.. Ni gambar dengam Qistina, Herry, & Mika..cute-cute budak2 ni.. paling geram kat Qistina yang tembam tu..makan non-stop.

Inilah para wanita yang ade mase hari tu..Nak kenalkan pun ade yang tak ingat name. Tapi best sangat borak dengan K.Diana (yg paling skirt).. mulut bising macam K.Ina. semangat betul bercerita..

3. Sealife, London

Weekend tu (14/08/10) orang-orang Dublin turun Croydon, jalan-jalan cari makan.. Tengok diorang memborong makanan pun boleh jadi kenyang. The next day jalan-jalan kat London dengan Aizah, Kirk & Yusniza (baru je kenal ari tu).

Sempat jugak nak bergambar depan London Eye ni. Dulu ade gak gambar 2 orang kat sini before kahwin (3 years ago) - perut Mast dah nampak dah.

Ticket is GBP18.00 per person, but we got 2 for 1 and another free ticket. Nasib baiklah free, kalo tak rugi je.. tengoklah apa yang jadi jap lagi, tak berbaloi beratur panjang2 masa nak masuk. Overall, aquaria kat Msia dua kali lagi best kot.

Ikan-ikan sama je kot kat semua tempat. Bila tengok ikan pari ni rasa geram sangat. Kan best kalo boleh tangkap sekor buat pari bakar dgn air asam & masak asam pedas (letak lada hitam sikit & daun kesum).. sedapnyerrr.. terasa kecur air liur nak makan lauk yang best-best & ikan fresh. Kat sini ari-ari makan ayam jer.. boring!!


Jeng jeng jeng..tengoklah gambar Mast sebelum & selepas masuk.. inilah yang terjadi.. tak sampai separuh tour dalam akuarium tu, Mast dengan Aiza dah buat hal.. Both of tiba-tiba rasa mabuk yang teramat sangat.. First time Mast rasa macam tu since Mast pregnant.. tambah lagi dgn suara budak2 yg berlari-lari.. Mummy, pish pish!!! Masa tu Mast rasa nak campak je semua budak2 bagi jerung makan..dahsyat tak?? Memang rasa kaki tak jejak bumi & mata tak boleh buka langsung... kat tepi tu jugak Mast duduk tak hiraukan orang lain.
Memang tak enjoy la hari tu... Tapi mase nak pegi tu, Mast yang paling happy sgt & beriya-iya nak masuk.. kesian suami-suami kami, tak sempat nak tengok ikan, terpaksalah ikut kerenah isteri masing-masing

Next entry, Mast update lagi weekend activities, banyak gambar yang upload lagi. Lepas ni nak update blog Hj Jani lak. Mast ade entry khas buat Rapek gak nanti..

Wednesday, 21 July 2010

Gigi & Wana

Guest: Gigi & Wana
From: Kuala Lumpur, Malaysia
Period: July 2010 (tak ingat exact date)

Seperti biasa, kalo ade orang datang cuti dari Malaysia, Acap akan jadi pemandu pelancong..
Kalo datang London ni, mane lagi tempat nak pegi? Macam biasalah, London Eye, Parlimet, Tower Bridge, Buckingham Palace, Madame Tussaud, Emirates, shopping kat Oxford st.

Tapi Gigi ni pelik sikit, sangatlah tak independent.. Kalo dia datang sekali lagi, Mast rasa confirm tak lepas nak jalan sendiri. Hari-hari Acap kena teman. Kalo Acap tak kuar, dia pun tak kuar lah.
Nak jalan sendiri kat Croydon pun takut..hehehe
Mast tak banyak sangat spent mase dengan diorang..coz keje.. mase weekend je bawa diorang pegi Portsmouth, Purley Way & carboot (semangat betul diorang shopping kat carboot - kalo boleh nak sewa lori angkut barang). Plan asalnya lain. tapi ade sebab2 yg menghalang, so kena tukar plan.

Best jugak la shopping kat Portsmouth.. Mast takde la shopping banyak; 7 pairs shoes (Clarks) & 1 pair sandal (Hush Puppies), 5 tops & 1 pant (Next), 3 pairs kids shirt (GAP), 1 sunglass (Calvin Klien), 1 shawl & bracelet (Assesorize).. tak beli handbag pun :( tengah tunggu bag channel dari Acap..haha

Train ticket pun murah jer, 11pound per person, lebih murah dari guna rail card coz kitaorang beli group ticket. Ape lagi nak cite hah? Takde idea lah..Layan je lah gambar-gambar ni..


Kat Pintu masuk..tapi gambar ni ktorang ambik mase nak balik..still ramai orang event dah kul 7.00p.m.



Muka Acap yang masam coz tengah panas..lagi panas bila sunglass Rayban dia baru hilang..cian dierr..takpe, nanti Mast beli yang baru k..


Mast yang sentiasa happy bila dapat ice-cream & shopping :) The easiest way to make me smile..hehe

Lunch makan bihun goreng jer..sanwiches dah habis waktu dalam train..selalunya bila keluar confirm bawa bekal..tak makan yang best-best pun..nak saving..hehehe

Makan ice-cream pun share..sharing, caring, loving and the most important, saving..hehe

Best gak lah kat sini..banyak activities lain yang menarik selain shopping.. Sekrang ni Gigi & Acap tengah main lumba kapal.. tapi dua-dua punya kapal tak gerak.. membazir 2pound jerr..

Dah tak larat nak shopping lagi..sudah keletihan.. berehat sebentar dengan Nachos & drink yang tak ingat name dia (but buy 1 free 1) - memang saving gile-gile mase ni

Lupa lak nak kenalkan..inilah Wana & Gigi..mase ni Wana dah 6 bulan..banyak gak lah barang baby yang diorang borong..

Yang ni, loving couple yang sangat comot..pakai selipar jepun RM2 je..

Masa ni dah nak balik..dah dekat pukul 8.00p.m. tapi hari masih terang lagi..

Bila dah dapat sunglass baru, abangku senyum tak putus-putus. Mula-mula jual mahal, taknak beli apa-apa..Nak cari spec yang sama gak.. Nasib baik dapat yang berkenan dihati..hati pun senang
OK, dah abis cerita..nanti sambung cerita lain lak..

Utilising my single life..

Ari ni single lagi..
Semalam single..
Esok akan single..
Friday pun single gak..
Saturday dah tak single..hehehe

Waktu single macam ni lah mast akan bergiat aktif di alam maya..
Mase ni lah nak reply email & clearkan inbox..
Mase ni lah nak baca blog orang (sape-sape je)..
Yang paling best, waktu ni lah shopping sakan..
Website wajib, ebay & amazon..
Jap lagi nak tengok Dorothy Perkins..

Tadi Mast baca blog Zaidah, firasat garis tapak tangan..
Bukan main semangat & bersungguh-sungguh baca sambil menilik tapak tangan sendiri..
Seronok & terleka kejap..
Pastu ntah macam mane Mast boleh terbaca blog Lya..
Sedih sangat.. tersesak-esak gak lah Mast nangis..
Nasib baik Acap takde..
Kalo tak, confirm Mast kena gelak & kena sakat dengan dia..

Kalo Acap ada, or Acap dah celik mata, dia memang tak bagi Mast chance duduk aman..
Ada je benda yang dia buat and suka kaco Mast..
Mase tu, mulalah Mast jerit-jerit tak tahan kena kaco..
Kadang-kadang sampai boleh nangis..
Tapi bila Acap takde ari-ari macam ni rindu yang teramat lak..

Especially bila tiba-tiba kaki Mast kebas..
Terpaksalah tanggung sendiri..
Biasanya ade orang tolong tolak kaki and paksa mast makan ubat..
Tapi skrg ni boleh skip makan ubat..yeye..

Jap lagi Mast nak update pasal cerita Gigi & Wana..
Dah lama tak update cite guest yang berkunjung & bermukim di GSR ni..
Rapek pun minta Mast update cite & gambar terbaru GSR..
Kalo ade mood, Mast update khas untuk Rapek..
Sekarang ni tengah ade krisis & perang saudara sikit..
Tunggu aman dulu..

TUNGGUUU!!! hehehe

Saturday, 10 July 2010

Still Can't Believe It....

Masih terbayang-bayang lagi what I have witnessed last night...
Jantung still dup dap kencang ketakutan..
Lutut masih rase menggigil..
Tido malam pun termimpi-mimpi..
Sangat menakutkan..
Ingatkan dalam TV / movie je ade benda macam tu...
Kenapalah manusia ni tak bertamadun..
Tak layak UK dikategorikan sebagai develop county kalo rakyat sendiri still tak bertamadun..

Last night,while I was sleeping, around 12a.m. I was awake by a very loud sounds outside my front door..
Something like fireworks, gun shoots, cars engine and males' voice running outside..
Sambil menahan kesakitan kepala yang berdenyut-denyut, I peeped out from the window..

Believe it, what I saw???
A group of white males were attacking / banging / breaking Mr Malik's car..
Another group (around 3 people) running towards our house and banging my next door neighbour front door..
Abis pecah semua.. cermin kereta depan/belakang/kiri/kanan, semua pecah..
Siap simbah acid lagi..

Ape yang paling scary, they saw me looked at them from upstairs..and shout at me..
Khaliz went out to see what happened and noticed that they already in front of our house with a stick..
He tried to escape and Acap felt down nearby the stairs..
I was shouting Acap's name from upsatirs and still not sure what was going on..
Its happened so fast..I think, they will come again and attack other houses..Macam serangan kat Afganistan!!

A few hours after this incident, Khaliz told Acap that another house in Greenside Road (nearby Tesco) was attacked. Tak tahu lah betul tak news dari Khaliz ni, semalam dia masuk rumah lambat. Mast tak bagi Acap keluar.. Takut..

A few weeks ago, Qina saw a car purposely hit another car in front of our house and run away..

Last month, around 3a.m. I saw a group of people and police chasing a man in front of our house. Mungkin kejar pencuri kot.. padan muka kena pukul..

And yang masih segar dalam ingatan, a few months ago (29th March 2010), rumah kami sendiri diserang pencuri..habis barang-barang kena kebas..dah lah kami tak berharta kat sini..

Crime rate kat sini sangat tinggi.. Nak ambil insurance pun mahal..no wonder la kalo jalan pegi office ade kereta yang pecah..kalo kes bunuh-bunuh / tembak-tembak & orang ni mati dah jadi perkara biasa..TAk tahu ape nak jadi..

Malam tadi, apa yang paling buat jantung Mast nak gugur, bila Mast bangun, Acap takde kat sebelah..Mast ingat Acap pun dah kena attack kat luar coz biasanya dalam kul 12 or sementara nak tunggu subuh, Acap akan pergi luar rumah (hirup udara yang tak berapa segar & merangsang process penghadaman..hehehe).. Alhamdulillah, semua dalam rumah ni selamat..

Bila bangun pagi, Mast notice ade benda yang kelakar.. Acap tido peluk kayu golf.. biasanya peluk Mast or Pooh.. hehehe..comel lah awak!

Hopefully kami semua akan sentiasa dilindungi.. Benda-benda yang jadi ni buat Mast tak sedap hati lah nak duduk sini... nak pindah pun tak tahu kat mane..

YA ALLAH, LINDUNGAILAH KAMI DARI PERKARA PERKARA JAHAT...
BERILAH KESELAMATAN KEPADA KAMI DI DUNIA DAN AKHIRAT...
PELIHARALAH KESEJAHTERAAN KAUM KELUARGA KAMI YANG BERADA JAUH DARI KAMI...
HANYA KEPDAMU KAMI BERSERAH..
AMIN YA RABBAL ALAMIN

Thursday, 1 July 2010

Blog Review

second day without him at home.. normally, when I came back from office, there is somebody waiting for me in the room with food..

today, i just had maggie while reviewing a few blogs randomly - tak kenal pun tapi just klik-klik je.. In summary, every person has his/her own style / preference / story. But most entries are typical.

- yang dah kawin lebih cenderung cerita pasal anak
- yang still student, ayat diorang agak ntah ape-ape (may be mast dah tua & tak faham their language)
- ade yang suka post news (copy & paste from other website) - banyak jugalah entries yang sama
- ade yang suka main masak-masak & pelbagai resepi
- ade yang sangat informative but definitely not from their own resources
- ade yang jual-jual
- ade yang cerita pasal agama - insaf gak bila baca
- ade yang suka gosip-gosip artis / politicians
- tak ramai pun yg cerita pasal market / ekonomi & education

Mast punya blog ade konsep ape? Tak de ape-ape pun. I will only write when I am alone or depends on my mood. Kalo marah & geram, I can write non-stop. I think, this is the best way to release it apart from shopping :)

In term of layouts and presentation, semua orang memang creative. Macam-macam ade. Tapi kadang-kadang macam semak & menyusahkan reader. Banyak sangat benda yang pop out. Kalo girls' blog, terlalu gurly and moms' blog too much kids' photos. But this is personal preference and they enjoy themselve. Tapi Mast paling tak suka blog yang ade lagu-lagu. Macam tak boleh fokus nak baca.

Mast punya blog takde ape-ape pun. I don't have many followers but I got families yang mengintai dibelakang tabir. I just want them know my story and life here - rindunya nak balik Malaysia.

Dalam banyak-banyak blog, Mast paling suka blog kak apid coz ade cerita awang tenits. At least terubat gak rindu. Nak tahu sape kak apid??? Look at the top right of this page...

OK time to stop writting. He's already home :)

Friday, 25 June 2010

Outstanding updates...

Sebenarnya Mast berniat nak update activities sepanjang May & June tapi otak ni macam blank and Mast cari camera tak jumpa (sejak kes rumah masuk pencuri hari tu, sebelum keluar, mesti akan sorak barang2 yang berharga. tapi yang susahnya, bila nak pakai, cari tak jumpa2).

Last two months Mast busy dengan exam & classes. Lagipun kesihatan Mast agak tak memberangsangkan. Alhamdulillah, exam dah abis. Insya'Allah, result pun oklah.

Ingat lepas exam, bolehlah enjoy, kuar jalan-jalan masa weekend dengan Acap. Tapi Mast dah di request untuk work every Saturday and kalo boleh stay back in the evening. Hmmm..apa boleh buat, kerja je lah..dah sumber rezki kita.

Almost six months I got married..kejap je kan? Most people ask me hows married life? For me, nothing much different. I still have to cook, clean, work, study & etc. But in term of sharing life, we are still in the process of knowing and understand each other.

Even after 6 months, we did not have opportunity to enjoy our weekend together, did not go out for shopping, movies, dining & other social activities. Everyday and night, everybody lead his/her own way with pens, papers, books and calculators. Even waktu tido pun tak sama. Sorang tido siang, sorang tido malam. At the moment, we don't have life and too much pressure. For me, this situation will never end until July 2012 - ayoyoo, lame lagi tu...

I wish one day, we can book a holiday and have our second honeymoon. I not really enjoyed my first honeymoon coz I was sick, too much jelly fish & awan yang kabus..Sampai semalam Acap asyik gelakkan Mast pasal muntah hijau je..jahat!!!

Opps...terasyik layan perasaan pulak. Actually Mast nak update list to do & records for my guest.

1. Yong & Yop visit
2. Zaggy's family
3. Auntie Sabariah visit
4. Lunch at Flemmings
5. Visit to Hitesh's house
6. Acap's football match
7. UK Emergency Budget
8. Plans for Gigi & Wana visit
9. Azam visit
10. My baby - boy or girl???
11. lagi satu, pasal tag k.apid..actually Mast pun tak faham..tengoklah, kalo rajin..hehehe

Ade sape-sape yang nak vote nak update cite ape dulu??

p/s: even after 6 months I got married, I never seen my wedding photo album yet. Buat name je ade 4 cameraman..Kesian tak???

Thursday, 20 May 2010

Gerammm!!!

Mast tengah kat ofis ni..tapi rasa geram yang teramat sangat dengan si mulut tempayan tu..
Ingatkan perempuan je yang mulut temapayan, rupanya lelaki punya mulut lagi besar..
Tadi dah bergosip & meluahkan perasaan kat Zaggy.. Cerita Acap pun Mast dah dengar..
Melampau lah macam..bukan setakat nak jaga tepi kain orang..tapi sampai nak masuk dalam kain sekali.

Rasa macam nak pindah rumah sekarang juga. Nasib baik Mast exam, so focus marah tu boleh divert lah. Lagi satu, nasib baik dia tak tahu Mast bakal dapat baby. Kalo tahu, confirm asyik ketuk pintu bilik Mast je. Macam mana Mast melarikan diri, dia akan cuba juga dekati Mast. Kenapalah ade manusia macam ni?

Sape-sape yang tahu Mast dah pregnant, tolong jangan post apa-apa public comments kat facebook k..If not, my life will be miserable. Ari tu dah nangis kat Acap. Nanti ari-ari Mast nangis.

Banyak lagi Mast nak cerita ni. Tapi kalo nak tahu lebih lanjut, nnt kita calling-calling & bergosip. Tak baik cerita bayak-banyak pasal hal orang.

Ya Allah, berikanlah petunjuk kepadanya. Berilah kekuatan dan kesabaran kepadaku dan orang-orang sekelilingku untuk berhadapan dengan orang seperti ini. Amin.

Friday, 7 May 2010

dah tak tahan...

Tensionnyerrrr.. since hari isnin mast tahan sakit..semunya sakit dan serba tak kena..nak study pun tak boleh..hari-hari balik keje sharp 5.30p.m. manager mast pun dah tanya kenapa mast balik awal. biasanya confirm pukul 6.30p.m. ada kat ofis lagi.

perut sakit sangat.. bila makan rasa sangat pedih and tak boleh makan banyak, mesti rasa macam nak muntah balik. kalo muntah pun, keluar angin & air jer. sakit trakea. perut lapar & pedih minta diisi tapi tak boleh masuk makanan. Ari-ari mast asyik minum milo jer. at least 5 mugs.

belakang pun sakit..tak boleh duduk lama sangat. rasa macam nak tercabut pinggang. tak tahulah sebab apa. mungkin pasal ulang alik naik bus pegi kelas minggu lepas. next week mast rasa macam nak naik train je. tapi mahal lah.

kepala pun sakit jugak..rasa bedenyut-denyut dan macam nak pecah. kadang-kadang rasa pening dan berpusing-pusing.

satu badan sakit. bila bangun tido, sakit dia Ya Rabbi tak boleh nak kata apa. tapi mast kena kuatkan semangat jugak lah nak pegi keje. mast tak tahan kalo asyik macam ni. dah tiga hari tak study. ari-ari mast tido awal. risau jugak, exam dah nak dekat ni. mast tak tahan la macam ni.

macam-macam ubat mast dah makan. bilik ni dah bau minyak angin. ari-ari sapu minyak angin. siang malam makan panadol. mast dah tak tahan. semalam pegi buat appointment nak jumpa doctor. tapi earliest date will be next wednesday. tak bagus betul NHS system kat sini. sabar dan tahan je lah.

tapi mast tak tahan. mast lapar. tiba-tiba rasa macam nak makan ikan duri masak asam tumis dengan lada hitam atau ikan pari masak asam tumis isi daun kesum. ikan terubuk pun jugak. rasa macam dah meleleh air liur. takpelah, tunggu setahun lagi kita makan. OKAY??

So, banyak-banyaklah bersabar dan kuatkan semangat.

Sunday, 2 May 2010

Another Year & Happiness for Zaggy!!!

Happy Birthday Zaggy!!!


Zakiah or also known as Zaggy by GSR, just celebrated her ??th birthday on 27th April 2010. But this year two of her sisters from Malaysia also joined us to celebrate the birthday party. As usual, every year & every birthday for GSR member, we just had a simple party at our kitchen and confirm ade present. Although it just a simple party, but we glad to be together and share all ups and downs moment together.



So, nak dedicate some wishes to Zakiah:-


May this year bring with it all the success and fulfillment your heart desires.
Wishing you all the great things in life, hope this day will bring you an extra share of all that makes you happiest
May all the wishes and dreams you dream today turn to reality - cepat-cepat cari boyfriend & kawin..hehehe (Hajar wishes supaya Angah cepat kahwin).

Eventhough you are getting older, but you still look younger & brighther & the most important, you're getting better and better.. kalo guna product Golden Horse Cosmetic, confirm Youth & Brightness Forever (sempat lagi nak promote Golden Horse..hehehe)

May your best years are still ahead of you. May each and every passing year bring you wisdom, peace and cheer. You'll always be forever young




Also, wishing the same to K.Rush who celebrated her ??th birthday on the same day with Zaggy. GSR miss MPC & can't wait to meet you again.

Also million congratulation to Zaggy & Khaliz who just got their ICAEW result on 30th April 2010. They passed Audit & Assurance paper with flying colours. Almost get prize winner award. Well Done!! They will celebrate their happiness with their family in May.

Further story will be updated later.. TUNGGGUUUU!!

Saturday, 24 April 2010

Nasib Baik Menang...

Hari ni ade match MU vs Spurs.
Acap semangat sangat nak tengok, sampai breakfast pun makan sikit.

Acap semangat search kat internet cari channel yg ade football.
20 minutes mencari, hasilnya tetap mengecewakan.
Tak guna ade TV besar tapi tak boleh nak tengok match.
Maklumlah, kami ni student, tak mampu nak subscribe SKY sport.
Nak tengok live kat studium lagi lah tak mampu.

OK, jom ikuti apa yang berlaku seterusnya....



Bila dah dapat satu channel, streaming sangat lah slow.
Mast asyik keluarkan perkatan yang sama jer.
'Dah lah tu syg, MOVE ON jer lah. Baik sambung study'
Tapi Acap masih tetap berusaha & sabar menanti.



Dugaan masih tidak berakhir. Tiba-tiba internet pulak disconnect. Kenalah dia repair connection. It took few minutes jugak lah.



Bila dah OK, sambung balik tengok match tadi tapi MU dah leading. Terlepas lagi tengok sape yang score tapi. Acap tak puas hati.
'Tapi takpe lah, penalti jer kan?? MOVE ON syg'



Nak ditambah bengang di dada, Spurs pulak score.
'Takpe lah, adat permainan, MOVE ON syg'



Finally....apa yang ditunggu-tunggu...



3 - 2 (MU; Giggs(2) & Nani(1) - Spurs; King(1)). OKlah, nasib baik menang. Kalo kalah, mood Acap pun akan tunggang terbalik (muncung dia boleh sangkut baju..hehe), Mast jugak yang susah. Lepas tu dia mengofferkan diri nak kemas bilik.


Thank you sayang.. Lepas ni Mast masak untuk awak. Tapi masak Maggie je lah (makanan wajib bila weekend).